Vuokrausehdot

Hanhenpesä –mökin vuokrauksessa noudatetaan seuraavia sopimusehtoja. Nämä ehdot sitovat molempia osapuolia sen jälkeen, kun asiakas on maksanut sopimusehdoissa mainitun varausmaksun.

Varauksen tekijän tulee olla varausta tehdessään 18 vuotta täyttänyt.

Varaaminen ja maksaminen

Vuokraaja suorittaa mökin varaamisen ensisijaisesti nettimökin kautta. Varauksen voi tehdä myös puhelimitse. Varauksen tekemisen jälkeen vuokraajalle lähetetään laskut varausmaksusta (erääntyy 7 vrk varauspäivästä) ja loppumaksusta (erääntyy 21 vrk ennen vuokrauksen alkamista).

Varaus on vahvistettu, kun vuokraaja on maksanut varausmaksun, joka on 20% vuokrasta. Ellei varausmaksua ole maksettu viimeistään eräpäivänä vuokranantajalla on oikeus perua varaus. Mikäli varaaminen tapahtuu kolme viikkoa tai vähemmän aikaa ennen varauksen alkua, kaikki maksut suoritetaan kokonaisuudessaan kerralla. Mikäli vuokraaja laiminlyö maksun mökin omistaja voi peruuttaa varauksen ilman erillistä ilmoitusta.

Peruutukset

Jos varaus peruutetaan myöhemmin kuin 21 vrk ennen varauksen alkua, veloitetaan koko hinta. Mikäli

lomamökki saadaan uudelleen vuokratuksi, palautetaan uudeelleen vuokrauksesta saatu summa, josta pidätetään peruutuskuluina varausmaksua vastaava määrä.

Jos vuokralainen tai hänen kanssaan yhteistaloudessa elävä henkilö sairastuu, joutuu onnettomuuteen tai kuolee, vuokraajalla on oikeus saada takaisin maksamansa summa, lukuun ottamatta ennakkomaksua.

Peruutuksesta on silloin ilmoitettava viipymättä ja asia on osoitettava luotettavalla tavalla, esim. lääkärintodistuksella. Varauksen voimassaoloaikana tehtyjä peruutuksia/keskeytyksiä ei hyvitetä.

Vuokranantaja voi perua varauksen ylivoimaisen esteen vuoksi. Asiakkaalla on silloin oikeus saada maksamansa summa kokonaisuudessaan takaisin.

Lomamökin käyttö

Vuokranantaja luovuttaa avaimet vuokralaiselle, varauksen alkaessa.

Lähdettäessä mökki on kalusteineen ja varusteineen luovutettava siinä kunnossa kuin se oli vastaanotettaessa.

Vuokraan sisältyvät kalusteet, mökillä olevat varusteet, peitteet, tyynyt ja patjat, vessapaperi, keitto- ja ruokailuastiat ja ruokailuvälineet, lämmitys sekä energia ruoanlaittoon ja valaistukseen, sekä polttopuut takkaa ja saunoja varten. Nuotiota varten mahdollisuus ostaa puita vuokranantajalta.

Telttailu, leiriytyminen tai muun vastaavan lisämajoituksen käyttö lomamökin alueella on kielletty, ellei toisin sovita.

Avotulen teko on sallittu ainoastaan nuotiopaikalla.

Kotieläimiä, kuten koiria, kissoja tai vastaavia saa tuoda lomamökille. Ulkona lemmikit tulee pitää kytkettynä ja muutoinkin on huomioitava tilalla olevat kotieläimet, jotka laiduntavat rannalla mökin läheisyydessä.

Vuokraaja on velvollinen korvaamaan lomakohteelle tai sen irtaimistolle tulleet vahingot suoraan vuokranantajalle.

Huomautukset

Mökkiin liittyvät huomautukset on ilmoitettava loman aikana suoraan vuokranantajalle.

Riitojen ratkaisu

Sopimuksessa sovelletaan Suomen lakia. Osapuolet pyrkivät ratkaisemaan sopimusriidat neuvottelemalla. Mikäli sopimukseen ei päästä, riidat ratkaistaan paikallisessa käräjäoikeudessa.